Szukaj

Bezpieczeństwo produkcji

Kontrola jakości żywności stanowi gwarancję, że to, co trafia na nasze stoły, jest zdrowe i bezpieczne dla naszego zdrowia i życia. Dlatego też żywność, po którą sięgamy, musi spełniać konkretne, ustalone standardy i normy, a weryfikują to audyty.

Poznaj ofertę

Podczas realizacji procesu wytwarzania produktów spożywczych kluczową rolę odgrywa utrzymanie właściwych warunków higienicznych, m.in. w zakresie pomieszczeń, maszyn oraz personelu produkcyjnego. Nie mniej istotną kwestią jest nieustanny monitoring zagrożeń biologicznych, chemicznych oraz fizycznych w procesie produkcji, obrotu oraz składowania produktów żywnościowych. Nowoczesne kontrole uwzględniają w swoich praktykach przede wszystkim specjalistyczne systemy nadzoru, w tym system HACCP, jednak często wspomagane przez coraz bardziej zaawansowany technologicznie sprzęt. Do tego rodzaju rozwiązań należą np. detektory ciał obcych.

Piekarstwo

Piekarstwo

Aby sprostać wymaganiom konsumentów i ograniczyć ewentualne reklamacje, producenci zaczęli inwestować w kontrolę bezpieczeństwa i ogólną kontrolę jakości, które można osiągnąć dzięki detektorom.

Konfekcjonowanie

Konfekcjonowanie

Ciała obce mogą zanieczyścić mieszankę składników lub surowców nawet we wczesnej fazie produkcji.

Mleczarstwo

Mleczarstwo

Kontrola surowców i składników jest konieczna, ale aby uniknąć reklamacji klientów lub masowych wycofań, należy poddać kontroli końcowe produkty mleczarskie pod kątem ewentualnych zanieczyszczeń lub braków w jakości produktów.

Produkty sypkie

Produkty sypkie

Kontrola za pomocą detektora to doskonały sposób na wykrycie wszelkich ciał obcych w produktach suchych, sypkich i sproszkowanych.

Mrożonki

Mrożonki

Aby sprostać wymaganiom konsumentów i ograniczyć ewentualne reklamacje i zwroty produktów, producenci zaczęli inwestować w kontrolę bezpieczeństwa i ogólną kontrolę jakości, które można osiągnąć dzięki detektorom ciał obcych.

Owoce i warzywa

Owoce i warzywa

Ochrona marki jest najważniejsza, jeśli chodzi o towary jednorodne, takie jak owoce i warzywa, dlatego producenci muszą zaostrzyć kontrolę jakości żywności.

Suplementy

Suplementy

Wizerunek marki producenta ma kluczowe znaczenie dla utrzymania przewagi nad konkurencją, zwłaszcza na popularnym rynku.

Płyny

Płyny

Odpowiednie prowadnice produktów i płynne przenoszenie to absolutne minimum, jeśli chodzi o bezproblemową kontrolę.

Mięso i owoce morza

Mięso i owoce morza

Jeśli jesteś producentem mięsa dostarczającym wołowinę, kurczaki, wieprzowinę lub owoce morza i chcesz zapobiec tak kosztownym stratom, możesz polegać na rewolucyjnych systemach kontroli X-ray lub detektorach metali.

Karmy dla zwierząt

Karmy dla zwierząt

Wszelkie uchybienia ze strony producenta, które mogą spowodować obrażenia lub krzywdę konsumentów, mogą łatwo doprowadzić do spadku zaufania do marki, kosztownych zwrotów produktów, a ostatecznie do utraty klientów i należy ich unikać za wszelką cenę.

Dania gotowe

Dania gotowe

Z powodu używania wielu surowców oraz złożonego procesu przygotowania i pakowania, gotowe do spożycia produkty spożywcze niosą ze sobą duże ryzyko zanieczyszczenia ciałami obcymi.

Przekąski

Przekąski

Ponieważ przekąski są zwykle spożywane bez przygotowania, ważne jest, aby wszystkie produkty gotowe do spożycia były bezpieczne.

Kontakt