Szukaj

Konfekcjonowanie




ZANIECZYSZCZENIA W SŁODYCZACH I WYROBACH CUKIERNICZYCH

Ciała obce mogą zanieczyścić mieszankę składników lub surowców nawet we wczesnej fazie produkcji. Według Agencji ds. Żywności i Leków (FDA) przemysł cukierniczy zajmował trzecie miejsce pod względem całkowitej liczby wycofywanych produktów w USA w 2014 r. ze względu na obecność zanieczyszczeń takich jak fragmenty metalu i odłamki szkła, które zostały wprowadzone podczas procesu produkcyjnego.

Wycofania mogą poważnie wpłynąć na zyski Twojej firmy (według Stowarzyszenia Producentów Artykułów Spożywczych szacuje się, że to 10 mln USD); co gorsza, wycofanie produktu może zrujnować markę żywności, którą zbudowałeś wśród swoich klientów. Może to łatwo wpłynąć na przyszłą sprzedaż wszystkich innych produktów, takich jak cukierki, słodycze, batony czy czekoladowe trufle.

W JAKI SPOSÓB DETEKTORY MOGĄ CHRONIĆ TWOJĄ MARKĘ ŻYWNOŚCI?

Wdrażając system rentgenowski na swojej linii produkcyjnej, będziesz w stanie wykryć wiele różnych materiałów obcych, oprócz metalowych. Jest to najczęstszy powód, dla którego producenci żywności wybierają obecnie systemy X-ray. Jeśli zakres zanieczyszczeń jest bardziej ograniczony, wystarczy detektor metali.

Dzięki prześwietleniu producenci żywności mogą również sprawdzić ogólną jakość produktów. Na przykład w branży słodyczy i cukierków promieniowanie rentgenowskie pomogło wielu producentom zmniejszyć liczbę reklamacji poprzez kontrolę integralności i formy produktów. Dzięki temu mamy pewność, że klienci otrzymują tylko produkty najwyższej jakości.

Będąc w stanie dostarczać swoim sprzedawcom detalicznym i konsumentom końcowym bezpieczne i wysokiej jakości produkty, budujesz swoją markę żywności i upewniasz się, że oni również chcą kupować Twoje produkty w przyszłości.

Kontakt