Szukaj

Produkty suche, luzem i sproszkowane, takie jak zboża, ryż, płatki, proszek, przyprawy, kawa, makaron lub mąki, są używane w kuchni na całym świecie ze względu na łatwość użycia i wygodę, jaką zapewniają te produkty.

Produkty sypkie

Te składniki pochodzą z różnych miejsc na całym świecie, co może prowadzić do przypadkowego zanieczyszczenia ciałami obcymi, takimi jak kamienie i metale, produktu w opakowaniu. Kontrola za pomocą detektora to doskonały sposób na wykrycie wszelkich ciał obcych w produktach suchych, sypkich i sproszkowanych.




RYZYKO BRANŻOWE

Zanieczyszczenie ciałami obcymi jest powszechne w produktach suchych, sypkich i sproszkowanych. Według Agencji ds. Żywności i Leków same przyprawy były drugim najczęściej wycofywanym produktem w 2014 r.

Ostatnią rzeczą, której potrzebujesz, jest wycofanie duzej partii produktu z rynku. Wycofanie może mieć znaczące konsekwencje finansowe (szacowany koszt wynosi ponad 9 mln USD) i może spowodować, że Twoja firma zostanie poddana publicznej kontroli. Może to z łatwością zaszkodzić reputacji, którą wypracowałeś, a także wpłynąć na przewagę rynkową, jaką masz nad konkurencją.

Kontakt